Amorim-i Parafatölgy
...avagy In Vino Lidia parafadugó készült a portugál Amorim magyarországi telephelyén
2021-02-08
Szüret Burgenlandban
Soós Borászati Szakiskola gyakorlata, azaz
2,5 millió kilogramm szőlő kalandjai
2020-12-03
In Vino Lidia Csillám a Zengő Borbárban
Örömömre szolgált, hogy a Palotanegyed szívében található Zengő Borbár adott otthont a bemutatóra.
2020-09-26
Kamocsay „Tanár Úr”
1-2 rész
visszaemlékezés a rendszerváltás korszakára
2020-07-24
Egy cseppnyi (anyai) törődés minden palackban
avagy vizsgafelkészítő magánóra Nyúlné Dr. Pühra Beával, a Nyakas Pince főborászával.
Villany Franc & Franc Konferencia - 1
Cabernet Franc, avagy a villányi vörös, örök.
Villany Franc & Franc Konferencia - 2
Cabernet Franc, avagy a villányi vörös, -továbbra is- örök.
In Vino Lidia International Champagne Day
avagy Nemzetközi Pezsgő Nap ihlette pezsgő párbaj a ceglédi Délibáb Kávézóban
In Vino Lidia Wine Tour – avagy a Somló hegy kincseinek nyomában
- avagy az In Vino Lidia Wine Tour első "magándiákjának" élménybeszámolója.
Egy francia “sámpájnhajsza” nyomában
Hogyan vásároljunk pezsgőt, avagy mire jó egy In Vino Lídia tematikus est?
Amit a Champagne-ról tudni érdemes
A legnemesebb buborékos ital a francia özvegyektől az angol miniszterelnökig
Bubiest
avagy, amit dióhéjban tudni érdemes a habzó italok világáról!
2019.07.23
Haraszthy – Etyek
A “miértek” nyomában a tulajdonos Argentin Carlos-szal.
2019.07.07
Borral "dúbajoztam"
vagy Dubaiban boroztam?
avagy a Dubai Business lounge és board érzelmi pillanatai
2019.06.28
Sopron, Sopron, sáros Sopron
Te vagy az oka mindennek
Hotel Sopron vendége voltam, ahol két alkalommal is együtt “boroztam” a vendégeimmel.
2019.03.08
In Vino Lidia születésnap
Gondolatok, érzések, kulisszatitkok,
avagy mit jelentett számomra az In Vino Lidia születésnap
2019.03.05
Szilveszteri Bor Box
a Hotel Sopronban 2. rész
A soron következő menetben az Argentínát meghódító francia szőlőfajtánk, az eredetileg Cahorsból elszármazó malbec „kereste” a különbség okát a helyi hőssel,
2019.01.07
Szilveszteri Bor Box
a Hotel Sopronban 1. rész
Nem kisebb megtiszteltetés érte In Vino Lidia-t, minthogy Budapest határain és agglomerációs gyűrűjén túl a Hotel Sopron felkérésének tehettem eleget,...
2019.01.07
CEU MS in Finance Xmas
Wine Tasting -
"Risk or Cask Management"
Örömmel tettem eleget a felkérésnek, hogy a CEU-n Xmas Event-ként a magyar borokról “In Vino Lidia tanórát”
2018.12.22
Franc & Franc 2018: Chile Villányban
A Franc & Franc sorozatom harmadik állomása így Chile..
2018.12.05
In Vino Lidia
- ahogy a Borászportálon írtak rólam
Nagyon nagy megtiszteltetés volt részemre, hogy egyik ceglédi borvacsorámra a www.boraszportal.hu kollégája Tóth Rebeka is ellátogatott...
2018.12.02
Franc & Franc 2018
Kalifornia viszonylag rövid történelme ellenére igazi mamut a boriparban.
2018.11.30
Franc & Franc 2018:
„Villány welcomes the New World”
Magyarországunk egyik legnépszerűbb borvidékén, Villányban...
2018.11.26
WL100 sütőtök & fehérbor
Fehérbor & sütőtök: A “Winelovers100” nagy fehérjei velünk tökölődnek!
2018.10.14
Bor Boksz Meccs 3 menetben
Valami különlegesebbre vágytam, így jött létre a Bor Boksz meccs koncepciója...
2018.09.11
Boros üvegek szerte széjjel
- avagy
Balatonfüredi Borhetek 3. rész
A 2. részben az olaszrizlingről vetettem néhány gondolatot papírra, most a borvidéki „kollégáját” a szürkebaráttal való élményeim érkeznek.
2018.08.21
Boros üvegek szerte széjjel
- avagy
Balatonfüredi Borhetek 2. rész
Balaton északi partja fehérboros vidék, a két „legnagyobb” az olaszrizling és a szürkebarát...
2018.08.20
Boros üvegek szerte széjjel
- avagy
Balatonfüredi Borhetek 1. rész
Zelna Borászat boraival testközelben ...
2018.08.17
Ráálltam a háromlábú székre Toszkánában
Toszkána nemzeti szőlőfajtája Jupiter vére, ami a sangiovese szőlőfajta
2018.08.10